Friday, November 16, 2012

BALZSAMKÖRTE - 10 db. mag - Jelenlegi ára: 450 Ft

A keserű dinnye a (Momordica charantia) kabakosok családjába tartozik, amely a sütő- és főzőtököket, a dinnyéket és az uborkát foglalja magába.
Keserűtök, balzsamkörte, balzsamalma, vagy karéla néven is ismerjük. Úgy néz ki, mint egy kis, rücskös felületű uborka.
    
Brazíliában, Mexikóban, Peruban, Nicaraguában, Kínában, Indiában és a világ más részein hagyományosan fogyasztásra és gyógyításra használták, ezzel kezelték a fertőzéseket, a vérhasat, a maláriát, a menstruációs problémákat, a lázat, ezen kívül használták férgek és paraziták ellen és még rengeteg más betegségre.
 Tulajdonságai és gyógyhatása
 A keserű dinnye rengeteg olyan biokémiai összetevőt tartalmaz, amiknek antibakteriális és antivirális hatása van. A leveléből készített kivonatok olyak baktériumokkal szemben bizonyították hatékonyságukat, mint az E. coli, a Staphillococcus, a Streptococcus és a szalmonella, valamint a Helicobacter pylor, a gyomorfekély kórokozója ellen is. A növénynek ugyanakkor vírusölő hatása van, olyan vírusokkal szemben, mint a HIV, a herpesz és az Epstein-Barr vírus, továbbá növeli az emberek és az állatok ellenállását a fertőzésekkel szemben.
Rákmegelőző hatás
Klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy a keserű dinnyének rákmegelőző hatása van. Az egész növény levéből készült kivonat csökkenti az állatoknál a daganatsejtek növekedését a prosztata- vagy mellrák esetében; laborkísérletek pedig igazolták a melanoma, a szarkoma, a leukémia és a májrák elleni hatását is.
 
Vércukorszint szabályozó hatás
 A keserű dinnye biokémiai összetevői csökkentik a vércukorszintet, gyorsítják a glükóz felszívódását a sejtek szintjén és fokozzák az inzulin termelését és hatékonyságát. A vércukorszintet csökkentő anyagok legnagyobb mennyiségben ebben a gyümölcsben fordulnak elő.
További kedvező gyógyhatások
 Azt is kimutatták, hogy a keserű dinnye csökkenti a vér koleszterin- és triglicerid-szintjét, méregtelenít, tisztítja a vért, erősíti az immunrendszert és csökkenti a gyulladást. A keserű dinnyét fogyaszthatjuk nyersen vagy főve is, ihatjuk a kifacsart levét, esetleg készíthetünk teát vagy főzetet belőle. Kapszulák és oldatok formájában is kapható.
10 db. garantáltan eredőképes magot küldök a fotókon látható saját növényem magjaiból.
A FOTÓK A SAJÁT  NÖVÉNYEIMRŐL KÉSZÜLTEK, MELYRŐL A MAG SZÁRMAZIK - VÉDETTEK!
TÁJÉKOZTATÁS:
1. / Fizetés csak banki utalással történhet!
2. / Feltétlenül olvassa el oldalamat.
3. / Növényeket csak szerdáig postázok.
4. / Fagyos és kánikulai időben nem küldök növénycsomagot.
5. / Nagyon kérem, ha nem olvas(-ír) rendszeresen e-mailt, vagy telefonos (internetes) kapcsolattartási nehézségei vannak, ha közvetlenül vásárlás után hosszabb időre elutazik, valamint ha a fenti (és az oldalamon szereplő) feltételeket nem tudja elfogadni, ne vásároljon tőlem!
: Ágota


Jelenlegi ára: 450 Ft

Az aukció vége: 2012-12-04 21:02
. BALZSAMKÖRTE - 10 db. mag - Jelenlegi ára: 450 Ft

0 comments:

Post a Comment